Besök med öl

I helgen hade vi besök av min syster med pojkvän (Fredrik) och deras lille pojk.

Fredrik och och jag såg givetvis detta som ett perfekt tillfälle att prova lite öl, så utöver våra ”standard” öl som Modus Hoperandi och Dales Pale Ale rann det ner lite annat roligt!

Double-Bastard-Ale-2012-226x300Först ut var Stone Brewings Double Bastard Ale på 11,2%, en rödbrun  öl med gulvitt skum. Doften bjöd på toner av rostad malt och honung, den bjuder även på lite torkad frukt och en viss gräddighet. När vi smakar på den känns den gräddig med nötter och honung, den är även maltig och den torkade frukten går igen från doften. Vi hittar även vissa noter av lakrits eller kanske anis? Varken jag eller Fredrig såg det som en toppöl men för mig får den 3p av 5!

Nästa öl att få sätta livet till är St Eriks Amber Ale 4,5%. Ett bärnstensfärgat öl som doftar malt och har rostade toner, vi hittar även humle (tysk?) och en liten mineralitet. Smaken är något metallisk och är maltig med cornflakes och den har en lätt beska. Den är dock rätt kort… Jag har aldrig varit något fan av St Eriks öl då jag oftast tycker de är rätt menlösa tyvärr. 1p av 5.

Stronzo Swagger Juze Ryestout 8%. Här möts vi av en svart öl med lattefärgat skum som bjuder på kaffe och choklad i doften. Det finns även torkade äpplen samt en gräddig ton. I smaken är det även choklad och kaffre som dominerar ihop med rostade toner och en liten beska. 3,5p av 5.

BrewmanceTo Øl & Omnipollo Brewmance 11,2%. Även denna är svart med lattefärgat skum, här dominerar choklad men vi hittade även rostad malt och vanilj fudge. Smaken domineras även den av choklad och lätt sötma, viss vanilj och lite lätt fruktig. 4p av 5

To Øl Sans Frontiére White Wine Barrel Aged 7%. Lätt grumlig bärnstensfärgad med offwhite skum. Jag har inte druckit så väldigt många öl med Brettanomycesjäst innan så visste inte alls vad jag skulle förvänta mig men i doften fann jag en fruktighet med en viss syrlighet. Den är även vinös och blommig, och nästan lite urin!? I smaken hittar jag citrus och stenfrukt och en blommighet, vinös samt att den är väldigt torr! 3p av 5

Om ni har untappd och är intresserade av att följa mig heter jag zaar där!

Tack till Fredrik för de ölen han hade med (och lite för sällskapet, kanske!)

over and out!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>