Köpenhamn

I veckan spenderade jag och min kära sambo två och en halv dag i Köpenhamn där vi bland annat gjorde stan men det viktigaste för mig var såklart ölen! Jag ska inte tråka ut er med beskrivning av promenader på stan osv utan går direkt på det väsentliga.

Mikkeller Bar på Victoriagade 8 är en avskalad bar där ölen står i fokus. Vi var där rätt tidigt så det var väldigt lite folk men det öppnade för lite samtal med personalen. Man har 20 kranar öl samt en gedigen flasklista, mycket är såklart Mikkeller men man har även öl från många andra bryggerier i världen. Man kan välja alla kranöl på halvglas vilket är smidigt då man slipper bli aspackad när man vill prova ett par st. Vi tog även in en bricka med ost och korv till ölen som var kalasgod!

DSC_0034

De vi provade här var:

 • Mikkeller Funky E Sautern
 • Mikkeller Spontanpeche
 • Mikkeller Vesterbro Spontanale
 • Mikkeller Vesterbro Pils
 • Oscar Blues Gubna Imperial IPA

20130813_161045

 Mikkeller and Friends på Stefansgade 35 besöktes samma kväll och denna bar är något större än sitt syskon. Här kan man välja mellan 40 olika fatöl och en salig mängd flaskor. Även här är designen avskalad och ölen är helt i fokus. Det ända negativa är att det blir så jäkla svårt att välja vilken öl man vill prova när det finns så mycket nytt på listan!

20130813_211451

Här provade vi:

 • Rouge Brutal IPA
 • Brekeriet Brettporter

Vi lyckades även besöka Bishop Arms som låg bra till när man varit i Nyhavn och på Ströget, är inte mycket att säga om det mer än att det ser ut precis som alla andra Bishops vilket inte är dåligt.

Här slank det ner:

 • Beer Here Hoptilicus
 • Beer Here Dead Cat
 • To Øl Dangerously Close To Stupid IPA

Under våra promenader slank vi in på lite andra ölhak av okänd identitet och där hittades:

 • Ravnsborg RØd
 • AZ Ale no 16
 • Thisted Bryghus Limfjords Porter

DSC_0033

 

Jag tog också en liten shoppingtur på Ølbutikken (Istegade 44) och Den Nordiske Ølhandel (Victoriagade nr?) så nu har jag lite gott hemma!

Vi besökte också en rätt så fräck cocktailbar som heter Ruby Bar, här är det en blandning av 20/30tal och det moderna. Den är inte helt lätt att hitta då det inte finns några skyltar eller något annat som avslöjar den men den ligger på Nybrogade 10. Jag drack en cocktail med Talisker 10y, Pedro Ximenez och Pastis som rockade rejält! Så är ni sugna på lite cocktails i cool miljö kan den vara värd att leta reda på.

Omdömen på ölen hittar ni på min untappdprofil eller så får ni fråga!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>